Quantcast
Channel: Dyretegning - FruBilledkunst
Viewing all 73 articles
Browse latest View live

Evergreen – Katte inspireret af Rosina Wachtmeister

$
0
0

Det er rart at have nogle ting i sin faglige bagage, som er så gode, at man bare bliver ved med at komme tilbage til dem ….

Kattebilleder inspireret af Rosina Wachtmeister er en af mine evergreens. 

Her har en af mine 1.klasser været i gang. 

Først har vi set på et udvalg af Rosina Wachtmeisters katte og talt om særlige kendetræk. Bagefter udleverede jeg nogle øveark, hvor børnene trænede de specielle “Rosina-former” (dem fra inspirationshæftet).
billedkunst i 3.klasse - Rosina Wachtmeister katte - www.FruBilledkunst.dk

Med farveblyant har børnene tegnet kattene op på akvarelpapir. De er malet med akvarel, vandopløslige farveblyanter og Super Ferby farveblyanter.

Det kan være ret svært for børnene at få himlen lys nok med almindelig akvarel, så derfor havde tilbød jeg dem en flydende akvarel til dette formål.

De hurtigste børn tegnede endnu et lille kattebillede i deres egen bog. Det er så dejligt at have den – dels til at fylde tidshuller, dels som en skattet logbog.

Kreative hilsener

 

 

PS hvis du selv vil har lyst til at male katte med dine elever, kan du finde yderligere beskriveler og øveark i mit hæfte. 


Hundetegninger i 2.klasse

$
0
0

2.klasse har arbejdet med Blue Dog billeder. Hvis du ikke kender Blue Dog, vil jeg opfordre dig til at se nogle af George Rodrigues billeder på nettet – f.eks. på dette link.

Blue Dog bliver altid malet på samme måde, og i starten synes jeg, at billederne var lidt kedelige …. Men det varede ikke så længe, for George Rodtrigue bruger sin figur på en kreativ måde – det opdager man især, hvis man lægger mærke til hans titler.

Nogle af billederne er “hilsener” til andre kunstnere – f.eks. det billede, hvor Blue Dog bliver malet i en dåse (Andy Warhol) eller “My Tea is Ready” (Henri Matisse), hvor han maler elementer fra et af Matisses værker.

Andre malerier tager vigtige problemstillinger op – f.eks. “I Just Don’t Wanna Be Me” eller “Don’t Turn Your Back On Your Troubles, ‘Cause They Just Multiply” – altså masser at tale om, når man viser billederne til børnene.

Jeg guider børnene gennem optegningen af hunden, og derefter bestemmer de helt selv, hvor deres Blue Dog skal være. Det giver mange gode samtaler om deres valg.

De fleste børn kommer ret hurtigt i gang med deres tegninger. Jeg har dog altid et par forslag med hvis en elev, der har svært ved at komme i gang.

Jeg glæder mig til at vise deres færdige billeder frem.

Vuf fra

 

PS – Hvis du selv vil lave et Blue Dog forløb, kan du finde tegneguide og yderligere vejledning i mit inspirationshæfte.

 

Galleri – Blue Dog

$
0
0

Måske læste du mit sidste indlæg, hvor jeg fortalte om Blue Dog-forløbet i 2.klasse...? Ellers kan du finde det her.

Jeg har glædet mig til at vise klassens billeder frem – så her kommer nogle af dem …. uden så mange kommentarer.

En lille hilsen til Warhol …. Blue Dog Tomat suppe ….

Blue Dog på spanden….

Tøjkrise? Hvem kender ikke det ….

Selvfølgelig skal Blue Dog da male – det er den bedste måde at opleve verden på!

Hvis du selv får lyst til at lave et Blue Dog forløb, kan du få hjælp fra mit hæfte.

Søpapegøjer – 1. og 4.klasse

$
0
0

For kort tid siden præsenterede jeg mit nyeste hæfte – Søpapegøjer – her på bloggen, men så opdagede jeg til min overraskelse, at jeg havde snydt jer for ungernes dejlige billeder – beklager. Her kommer nogle af dem ….

Først fortalte jeg nogle facts om søpapegøjer. Vidste du f.eks. at:

  • De kan flyve ret hurtigt på trods af deres relativt korte vinger (op til 90km/t)
  • De er også gode svømmere, og kan dykke ned til 60m under overfladen
  • De bygger ikke reder, men graver huller
  • De lever det meste af deres liv på havet
  • De lægger kun ét æg hvert år
  • De lever længe (omkring 20 år i naturen)

Nå ja, og så er de et fantastisk tegne-motiv, men det er jo indlysende!

Efter snakken om fuglene, guidede jeg eleverne gennem optegningen af fuglen. 

Vi tegnede op med blyant på almindeligt A4-karton. Fuglene er malet med Neocolor, suppleret med en anelse farveblyant/sort tus ved øjet.

Klipperne og græsset er også malet med Neocolor – med siden og spidsen af farven. 

Himlen er – som du kan se på billedet – malet med min favorit: PanPastel. Det er altså et fantastisk materiale til at slutte et billede, som børnene har gennemarbejdet!

Som oftest er der frit slag efter optegningen af hovedmotivet. Nogle af børnene valgte at tegne flere fugle. De brugte tegneguiden fra hæftet, så det var let for dem. 

Jeg viste også børnene et par af Edward Fugløs malerier af søpapegøjer i jakkesæt … Se hvordan det inspirerede en lille fyr i indlæggets første billede.

Det er fantastisk at male fuglebilleder med eleverne, fordi de altid lykkes! Fugleformen er relativt nem at overskue, og man kan bruge krudtet på at blande smukke farver. 

Hvis du også gerne vil i gang, kan du få hjælp fra mit hæfte, hvor der er grundig trin-for-trin vejledning i tegneguiden.

Kreative hilsner

 

Katte i 3.klasse – et miniforløb før ferien

$
0
0

3.klasse manglede  lige et lille projekt inden ferien … og det kom der dette lille forløb ud af. 

Jeg fandt nogle forskellige katte-billeder på nettet, som de kunne lade sig inspirere af inklusiv et par trin-for-trin vejledninger, så alle kunne føle sig trygge. Motivet skulle altså være mindst en kat – derudover var der ingen bindinger.

Undervejs har jeg naturligvis vejledt dem og vi har talt om farver og komposition

De har malet med blyant og farveblyanter på hvidt karton.

Det er dejligt at se, hvordan arbejdet med guidet tegning hjælper børnene, når de skal gribe et helt nyt motiv an. Man kan jo tegne alt, hvis man bare deler det op i små dele….

God tegnelyst

 

Reprise – BlueDog

$
0
0

Nogle forløb er så gode, at man må bruge dem gang på gang. BlueDog er et perfekt eksempel på det.

Som altid startede vi med at se på George Rodridgues værker. Nogle er “just for fun”, nogle er kommentarer til andre kunstnere (f.eks. Matisse – med billedet “My Tea Is Ready”), mens andre billeder åbner for rigtig gode snakke – som f.eks. billedet af 3 udklædte hunde. Først tænker man, at det er rent sjov, men titlen giver billedet en ny dybde: “I Just Don’t Wanna Be Me”

Først taler vi om billedkomposition – hvilken vej er det klogest at vende papiret i forhold til det motiv det enkelte barn vil male.

Dernæst har jeg guidet børnene i optegningen af BlueDog. Han ser altid ens ud på billederne. Bagefter tegner børnene resten af billedet op.Her en modvillig og trist cirkus-BlueDog – badet i projektørlys. BlueDog foran Eiffeltårnet … inspireret af en rejse. Og BlueDog mange andre steder!

Som sagt – forløbet er skønt. Det kombinerer billedlæsning, fabulering og farveglæde.

Billederne er malet med farveblyanter og akvarel.

Kreative hilsener

FruBilledkunst

PS Hvis du selv vil lave BlueDog billeder med din klasse, kan du få yderligere hjælp i mit inspirationshæfte.

Det her har jeg glædet mig til! – 1.del af et fint galleri

$
0
0

Her er et indlæg, jeg skrev kort før ferien, men ikke fik nået at udgive … Men du skal ikke snydes, for det her er virkelig et fantastisk projekt!

—–

Jeg er bare så stolt af mine valgfagselever, og jeg har glædet mig til at vise de super-flotte tegninger frem, som de har lavet. 

De har arbejdet ud fra fotos og kun brugt hvid og sort farveblyant …. Jeg viser dig lige et par billeder mere, før jeg skriver lidt om processen.

Inden dette projekt, har vi arbejdet med tegneteknikker og iagttagelse. Måske har du set de flotte softice, som de har arbejdet med?

Dyrene er tegnet op ved hjælp af kvadrerings-metoden – dog måtte jeg finde på et trick for at undgå at tegne nettet op på de endelige billeder. Ved at bruge metoden, sikrer man sig, at proportionerne holder – noget, der ellers kan være svært …

Jeg har en del flere billeder, jeg meget gerne vil vise dig, men for ikke at gøre indlægget for lagt, har jeg delt det i to.

Glæd dig til resten af de smukke billeder!

De bedste hilsner

Dyretegninger – 2.del af det meget smukke galleri

$
0
0

Måske så du indlægget fra sidst, hvor jeg viste de første af valgholdets billeder frem – ellers bør du unde dig selv at gøre det. De er super smukke!

De fleste af eleverne har arbejdet ud fra mine fotos, men 2 af pigerne ville meget gerne tegne deres egne hunde – så det fik de selvfølgelig lov til. 

Tegningerne blev faktisk så flotte, at jeg besluttede mig til at kopiere dem i stedet for at udstille originalerne – jeg ville simpelthen ikke risikere, at der skete noget med billederne. (Og i øvrigt glædede pigerne sig til at få dem hjem, så de kunne blive indrammet).

Pigerne havde i øvrigt en rigtig succesoplevelse, da vi viste hunde-billederne frem for vores afdelingsleder og inspektøren – de havde svært ved at tro, at de kun var lavet med farveblyanter og at det var 7.klasses elever, der havde lavet dem…

Tak fordi du så med.

De bedste hilsner

 

 

 

 


Billedkunst i 3.klasse – lige nu

$
0
0

Det er altid lidt hårdt at komme i gang med skoleåret, så det er dejligt at starte i 3.klasse med et forløb jeg har prøvet en del gange før. Vi skal arbejde med moderne maleri inspireret af Linda Cheng.

Først talte vi – som altid – om inspirationskilden: Chengs malerier. Hvilke fællestræk er der? Hvilken stil arbejder kunstneren i – hvad er hun mest optaget af?

Derefter har vi tegnet hundene op. Jeg får hvert barn til at tegne to tegninger, så de kan vælge at arbejde med den, de har mest lyst til, næste gang. Den ene hund guidede jeg optegningen af, og den anden hund kunne de tegne efter min diktakt eller efter inspiration af Chengs malerier – er er et par gode eksempler. Jeg glæder mig meget til vi begynder at få farver på senere på ugen.

Mine 1.klasser er selvfølgelig startet med tegnekurset.

Hvilket projekt er du begyndt med i år?

De bedste hilsner 

Antilopejagt for børn

$
0
0

5.klasse tegnede før ferien fine antiloper og vi startede skoleåret med at skulle farvelægge dem.

Vi bruger Neocolor II, som børnene har arbejdet med mange gange før. De er fantastiske at arbejde med – pigmentrige og gode at blande!

Inden vi gik i gang, havde jeg givet klassen et oplæg om nabofarve-skalaer. Undervejs noterede de i deres “egen bog” – jeg synes, det hjælper dem til at huske gennemgangen endnu bedre.

Jeg opfordrede dem til at vælge en koloristisk udgave af antilopen, men gav rum for at man også kunne vælge en naturalistisk farveholdning.

Kudu-antilopen er forskellige nuancer af brun og creme-farvet, så derfor kræver det meget farveblanding at få billedet til at fungere – altså er det ikke noget for dem, der gerne vil være færdige i en fart!

Det fantastiske ved at vælge en fast farveskala (her naboskalaerne) er, at man får farveharmonien foræret – billedet bliver “automatisk” behageligt at se på, og kommer ikke til at lige “et tivolishow” af farver.

Børnene fik også lov til at vælge om der skulle være én eller flere dyr på billedet. Lige nu har de fleste kun et dyr, men der kommer nogle gange flere til, når der skal tages stilling til baggrunden.

Undervejs har vi også talt en hel del om hvordan farver fungerer. Hvilken er f.eks. den mørkeste af grøn-blå-lilla-skalaen – og hvordan man man bruge farverne til at  trække nogle områder frem (f.eks. halsen) og skubbe andre tilbage (kroppen)?

Jeg forventer, at de fleste bliver færdige med deres billeder i denne uge, og jeg snart kan vise de færdige billeder frem – Jeg tror de bliver rigtig vellykkede!

Men jeg vedhæfter lige et par “undervejs-billeder” mere – jeg synes selv, at det er rigtig interessant at se glimt fra processen.

Hav en dejlig kreativ uge.

 

 

Smukke jagttrofæer – billedkunst i 5.klasse

$
0
0

Uhh – jeg har sådan lyst til at vise dig alle antilope-malerierne fra 5.klasse, men for ikke at gøre indlægget for langt, har jeg valgt nogle billeder som er meget forskellige.

Jeg har guidet eleverne gennem optegningen af antilopen, og derefter givet dem et oplæg om farvelære.

De har selv bestemt om de ville male en naturalistisk eller en koloristisk udgave.

Vi har brugt Neocolor II – min favorit! De er så alsidige, pigmentrige og gode at blande … Ja, man skulle tro, at jeg fik procenter fra Caran d’Ache, ikke? – Men det gør jeg altså ikke – jeg deler bare mine erfaringer med dig.

Vi har arbejdet på A3 karton – det kan lettere holde til behandlingen, når man gnider og evt bruger lidt vand. 

Billederne er lamineret, så de kan holde til at blive vist frem på gangen, hvor der er meget trafik.

Det giver også det dejlige blanke look … Når jeg nu alligevel ikke har råd til at indramme alle de flotte malerier.

Det er spændende at se, hvor forskellige billederne bliver, selvom børnene har fået præcis samme instruktion. Dem der tror at guidet tegning er “skabelon-formning” tager altså bare så meget fejl…. men det er svært at udrydde gamle fordomme, synes jeg. Den popper op med jævne mellemrum – desværre.

Håber du har nydt fremvisningen.

Jeg glæder mig over udstillingen på gangen hver dag. Børnene har selv sat den op, og billederne hænger på en stor opslagstavle med 3×3 billeder. Det gav mange gode samtaler om, hvilke billeder der passer sammen, og hvilke, der ikke klæder hinanden så godt.

Kreative hilsner fra

PShvis du selv vil lave et antilope-projekt med din klasse, kan du få hjælp i mit inspirationshæfte.

 

Blyanter i indskolingen

$
0
0

For tiden er jeg i gang med et af mine …. Tja, yndlingforløb kan man nok ikke sige, men et forløb jeg holder meget af – nemlig blyantstegning med indskolingsbørn.

Vi startede med at tale om blyanter – Blyantens historie, forskellige hårdhedsgrader mm.

Vi så også denne korte film om hvordan man fremstiller blyanter i dag. Det er en reklamefilm fra FaberCastell, og teksterne er på engelsk, men filmen er nem at forstå  – også for de små.

 

Bagefter tegnede børnene et lille træningsbillede, hvor de øvede sig i at bruge blyanterne på forskellige måder.

Nogle gange har jeg ladet eleverne tegne på karton, og bagefter beskåret og udstillet billederne, men i år valgte jeg at billederne skulle laves i deres “egne bøger“. Det er en dejlig måde at lave logbøger på. 

Jeg har lavet nogle små instruktionsbøger (4 forskellige på 4 sider hver) om hvordan man tegner klovnefisk og idéer til baggrunden, og derefter er der frit slag. Jeg starter med at sige, at der skal være mindst 4 klovnefisk på hvert billede, men det er naturligvis kun en tommelfinger-regel. Nogle børn tegner meget stort, og skal have færre, nogle tegner meget småt, og skal opfordres til at tegne flere.

Når vi har tegnet lidt tid (dvs. efter første modul) kommer spørgsmålet som regel: må man også gerne tegne andre fisk/ting/hajer etc?

Det må man gerne, men man skal se efter referencebilleder!  På min skole har alle børnene chromebooks, så det er nemt for dem at søge efter billeder / tegneguides. Når søgeresultatet kommer frem, taler jeg lidt med dem om stil-arter. Vi vil gerne tegne en realistisk tegning, så derfor duer det ikke at se efter en tegneserie-krabbe med store øjne…. 

Vi taler rigtig meget om komposition – “Øjet må ikke kede sig noget sted på papiret”. Det kræver desuden at der er arbejdet med nuancerne – at der både er mørke, mellem og lyse områder.

På billedet herover kan du se et eksempel på den hjemmelavede tegnestub som vi lavede i starten af forløbet. Den fungerer MINDST lige så godt som købte, og så kan den friskes op ved at man klipper et lille stykke af – modsat den købte stub, som kan slides op alt for hurtigt, hvis et barn ikke bruger den rigtigt.

Jeg håber dette indlæg har inspireret dig til selv at arbejde med blyantstegning (hvis du ikke allerede gør det). Blyanter er billige og nemme at få fat på og derfor noget alle børn kan ønske sig/købe uanset hjemmets sociale status. Det er ofte det foretrukne tegneredskab, så derfor synes jeg det er vigtigt, vi bruger noget tid på at lære børnene at få det fulde udbytte ud af dem.

Det var glimtet her fra mit billedkunstlokale … Hvad med dig? Hvilke blyantsforløb kan du lide at lave med dine elever? Har du noget du vil dele?

Kreative hilsner

 

PS – Vil du gerne spare tid og have lidt hjælp, kan du finde mit inspirationshæfte hos BubbleMinds – til sædvanlig billig pris.

Fisk og blyanter – billedkunst i 3.klasse

$
0
0

For en tid siden skrev jeg om blyantsemnet som børnene i 2. og 3.klasse var i gang med. 

Efter en introduktion til blyantens historie, forskellige hårdhedsgrader mm,. går børnene i gang med at tegne deres fiskebilleder. Jeg har tegneguides til klovnefisk set fra 3 forskellige vinkler, men der kommer hurtigt gang i børnenes fantasi, og vi må i gang med at søge efter referencebilleder til søheste, synkende skibe, hajer og andet godt.

Billederne er blevet færdige og hænger nu til udstilling på skolen, men jeg vil meget gerne give dig et lille blik af udstillingen. Jeg synes børnene har gjort det så godt.

Før jeg kom på seminariet tegnede jeg et par enkelte tegninger. Jeg kan særligt huske en af dem – især fordi mine svigerforældre fik indrammet den.

Jeg var vældig stolt af den, men når jeg kigger på den i dag kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvor meget bedre den var blevet, hvis jeg havde fået en tilsvarende undervisning i skolen.

Jeg vidste intet om blyanters forskellige hårdhedsgrader og forskellige udtryk. Jeg anede ikke hvad en tegnestub var og hvordan man brugte den …. for slet ikke at tale om, hvor let, hurtigt og billigt det er at lave sin egen.

Ved at undervise børnene i blyantstegning giver vi dem derfor en gave for livet. For ganske få kroner kan man få en god tegneblyant og komme i gang med at lave smukke detaljerede tegninger med fin kontrast. 

Så frem med blyanterne her i det nye år.

Varme hilsner

PS Du kan finde hjælp til at lave et blyantstegningsforløb i mit inspirationshæfte.

En moderne hund – billedkunst i 3.klasse

$
0
0

Efter vores blyantsforløb, synes jeg mine 3.klasser skulle have noget med farve på. Masser af farve!

Vi har derfor arbejdet med kulørte hunde inspireret af kunstneren Linda Cheng. 

Børnene skulle tegne 2 hunde – enten efter min guidning eller efter Linda Chengs billeder.

Vi talte også om hvilke fællestræk hendes billeder har. F.eks. er øjnene og snuden altid sorte, selvom der er masser af farver på pelsen.

Derefter skulle de vælge den bedste og farvelægge den. De hurtige nåede dog at male begge billeder.

 

En spændende ting ved Linda Chengs billeder er, at de hvide felter aldrig er “rigtig hvide” – de er altid blandet med spor af andre farver.

Hvordan kan man styre at farven kun bliver “et spor” og ikke f.eks. en rød streg? Det gør man ved at male hvid først, derefter tilføje farvesporene med let hånd, og til sidst male ovenpå med hvid igen.

Efter billederne er blevet færdige, er de blevet lamineret. Enkelte er beskåret først for at styrke kompositionen. 

Hvis du selv har fået lyst til at lave dette projekt, kan du finde yderligere vejledning i inspirationshæftet her.

De bedste hilsner

 

Mønstre i 2.klasse

$
0
0

Endnu et indlæg skrevet før verden gik af lave …

Skønne glade mønstre! 

Klassen summer af hygge og kreativitet mens 2.klasse er i gang med at lave en “mønsterbank” i deres “egne bøger”.

Mønstrene skal vi bruge, når vi snart skal i gang med mønstrede hunde inspireret af Heather Gallers dejlige billeder. 

Inden klassen gik i gang med at finde på mønstre, så vi på nogle af Gallers hundebilleder, og talte om forskelle og ligheder. 

Vi fandt mange prikmønstre, bue-mønstre og striber – og nogle gange bliver de kombineret.

Jeg opfordrede børnene til at stjæle løs af idéerne – som Picasso siger: Gode kunstnere kopierer, fantastiske kunstnere stjæler …

Normalt bruger jeg meget sjældent kulørte tusser i billedkunst, men jeg har fået en kurvfuld foræret, og netop til dette projekt passer tusser PERFEKT.

Hvis du ikke har tusser kan I nemt bruge gode farveblyanter – det har jeg tidligere gjort.

Undervejs tog vi et par “Museumsrunder”. Det foregår ved at børnene får lov til at gå stille rundt et par minutter og se hvad klassekammeraterne har lavet.

Jeg har for længe siden fortalt børnene, at det er en ÆRE, når nogle har lyst til at bruge ens idéer, så vi har heldigvis aldrig “Hun-aber-efter”-klager.

Senere skal vi tegne hundene op – det glæder jeg mig til.

De bedste hilsner

 

 


Natur-journal

$
0
0

Har du arbejdet med natur-journal i undervisningen?

Når du tegner og maler OPLEVER du på en helt anden måde og husker meget bedre. Derfor er billedkunst et af de meget vigtige fag i skolen! 

For en tid siden stødte jeg på begrebet “nature journaling” – bl.a. på John Muir Laws side. Han bruger tegning til at lave iagttagelser i naturen. Det er både effektivt og smukt!

Det fik mig til at overveje om der er nogle af jer, der laver naturjournaler med jeres skolebørn. Jeg underviser ikke selv i natur/teknologi, men for tiden har vi to-lærer-ordning, hvor jeg er sammen med min kollega, der har n/t-timerne normalt. Vi har overvejet at arbejde med naturjournaler – så måske dukker der noget op her på bloggen.

I mellemtiden er jeg gået i gang med at lave mine egne små natur-iagttagelser – dog efter fotos. Jeg har deltaget i et kursus om at tegne fugle, og lektien var at tegne 15 havefugle inden næste gang… så nu mangler jeg kun 12…

Naturjournaler kan laves med mange forskellige materialer, men John Muir Law bruger ofte akvarel og evt. sort tus, så det var det, jeg besluttede mig for at prøve.

Han er glad for at bruge de vandfyldte pensler, og det gør det da også lidt enklere ikke at skulle have vandglas med. Jeg har et par selv, men jeg har aldrig prøvet at bruge dem sammen med børn – har du, og har du nogle erfaringer, vil jeg meget gerne høre dem. 

Stay creative! 

Kærlig hilsen

Vilde vidunderlig Danmark

$
0
0

Hjemme hos os ser vi næsten aldrig fjernsyn når det bliver sendt. I stedet streamer vi det vi gerne vil se, når vi vil se det, og i går stod den på Vilde vidunderlige Danmark.

Hvor er det dog et fantastisk program! Informativt og super smukt filmet. 
Vi er nået til program 2 – den med hav og kyst. Undervejs hørte vi om strandskaden, som curler sine unger frem i livet.

Som jeg nævnte i mit sidste blogindlæg er jeg også i gang med et online-kursus i fugletegning. Sidste gang var – meget passende – om vandfugle. Og lige som i sidste uge, har vi fået lektier for. Derfor skulle de sorte og hvide fjer samt de flotte rødorange ben og ditto øjne ikke kalde særlig højt, før jeg var nødt til at finde mine akvarelfarver frem!

Jeg kan rigtig godt lide at blande billederne med tekst. Desværre er der ikke så meget biolog i mig, så al teksten er noget, jeg har googlet mig til.


Udover det har jeg brugt en del at min miniferie på at arbejde på en ny bog om akvarel med børn. Dengang jeg selv blev introduceret til akvarellen, var det med massevis af kedelige øvelser …. Det må kunne gøres bedre, tænkte jeg, og så gik jeg i gang. Jeg håber snart at kunne vise dig mere, for jeg er ret begejstret for forløbet.

I dag har jeg optaget 3 film til forløbet – lige til at bruge i undervisningen. Dem glæder jeg mig til at vise børnene, for jeg har så mange gange haft udfordringer, når jeg har forsøgt at vise en hel klasse de forskellige teknikker. Det bliver så meget nemmere og bedre, når vi kan se det i stor størrelse på tavlen!

Pas på dig selv.

Kreative hilsener

Skøn akvarel-safari for 6.klasse

$
0
0

Nogle gange har man bare brug for et hyggeligt projekt! 

På dette års skema har jeg to 6.klasser, som jeg ikke har haft i lang tid – dels pga. corona, dels pga. fagfordelingen. Derfor besluttede jeg mig til at trække et lille godt projekt frem fra gemmerne – nemlig afrikanske silhuetter i akvarel. 

Vi startede med at tale om farver og bløde farveovergange ud fra en fotografier, og derefter gik ungerne i gang med at male baggrunde.

De fleste nåede at blive færdige på de 45 minutter, men vi arbejdede også meget koncentreret.

Næste lektion var programmet at øve sig på at male silhuetter af afrikanske dyr. Eleverne googlede for at finde idéer, og gik derefter i gang med at male på almindeligt kopipapir. 

Imens gik jeg rundt og talte om proportioner og nøje iagttagelse.

3. gang begyndte eleverne til at male dyrene på baggrunden. Det er altid lidt spændende, for når man maler med akvarel findes der jo ikke et viskelæder. Jo vist kan man duppe noget af farven op, men når man maler med koncentreret sort farve ovenpå en lys baggrund, bliver man nødt til at være kreativ, hvis man får lavet noget utilsigtet. 

Måske kan det lille dyr males over med et større, eller du kan male et træ i stedet. Måske kan klatten på himlen forvandles til en fugl …

Vi talte også en del om komposition – at der ikke måtte være områder, hvor øjet keder sig på billedet. Nogle gange skal der ikke så meget til før kompositionen bliver meget bedre!

I morgen regner jeg med at billederne bliver færdige, men for at du kan have en idé om hvor vi ender, indsætter jeg et billede fra sidste gang jeg arbejdede med forløbet.

Jeg glæder mig til at se 2020-versionerne – og til at vise dem til dig.

Kreative hilsner

FruBilledkunst

ps – UPS jeg har fået skrevet 5.klasse nogle gange i indlægget – det er altså 6.klasse her efter ferien, men det kan være svært at vænne sig til nye klasse-betegnelser lige efter ferien 😮

 

 

 

Safari – 6.klasse maler akvarel

$
0
0

Eftersom jeg ikke havde set mine 6.klasser i lang tid, startede vi året med et let og ukompliceret emne: safaribilleder. Jeg skrev om det for kort tid siden, så måske kan du huske nogle af “undervejs-billederne”.

 

Nu er begge klasser blevet færdige, så jeg har glædet mig til at vise dig nogle af de færdige værker.

Hvis du selv har lyst til at lave forløbet kan du læse mit sidste indlæg, hvor der er lidt mere beskrivelse – det er et enkelt forløb, som de fleste elever holder af.

God malelyst

 

 

 

Kan du finde farven?

$
0
0

Der er magi og eventyr over påfugle, når hannerne rejser deres smukke hale! 

3.klasse skal i gang med mit tegne/male-forløb om påfugle, men inden da gav jeg dem en udfordring. Jeg lagde en påfuglefjer foran dem, og bad dem om at tegne den på sort papir med neocolor.

Det blev en rigtig god time, og mange gode samtaler om at blande farver – hermed er inspirationen givet videre til dig.

Fjerene har jeg for øvrigt købt hos CChobbyFor en god ordens skyld – linket er kun lagt for at hjælpe dig – jeg tjener ikke en øre på det!

Hav en dejlig dag.

PS. De hurtige malede en ekstra fjer i deres egen bog.

Den sorte farve får farverne til at stråle mere, så derfor startede de med at male siden hurtigt med siden af en sort neocolor, som vi gned ud med en fugtighedsserviet – voila – en sort side til at male på.

 

Viewing all 73 articles
Browse latest View live